onsdag 8 januari 2014

Kärlek

Jag vill ha en egen familj. En man, ett eller två barn, ett hus och en liten trädgård. Jag vill snubbla över någon annans skor när jag kommer in genom dörren. Jag vill störa mig på att ingen annan tagit ut soporna. Jag vill läsa sagor och plåstra skrapsår. Jag vill dela en flaska vin på fredagskvällen. Jag vill samordna mina semesterplaner. Jag vill se filmer jag inte vill se. Jag vill höra musik jag inte valt. Jag vill få en puss på pannan innan jag somnar. Jag vill inte vara ensam längre.

Men varför vill jag detta? Vad innebär kärlek? Vad är en familj? Vad är det som gör att jag längtar så mycket? Vad är värsta scenariot?

En filosof med självaktning försöker fråga sig mer än bara det uppenbara. Jag vill ha kärlek. Det är ingen tvekan om det, men hur jag än försöker hittar jag den inte. Han med stort H finns kanske inte. Inte heller han med litet h. Under tiden jag väntar avser jag filosofera mer kring kärlek. Kärleksbegreppet.Vad är det för mig? Vad lägger jag för värden i det? Vad är det som visar att något är kärlek? När? Hur? Var? Varför är det viktigt? Stora frågor om livets största. Så en del blogginlägg framöver avser jag skriva om kärlek. Jag har ingen förhoppning att hitta så många svar, men jag tänker i alla fall tänka kring mina hypoteser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar