lördag 23 november 2013

Bucket list

I döden, döden, döden som visas på SVT för närvarande pratade de denna veckan om det faktum att döden kan komma när som helst. Den slutsats som dras i slutet av programmet är att det är viktigt hur man tar vara på sitt liv för att inte dö utan att ha levat. Det är en sliten slutsats som alla som råkat ut för död, sjukdom och annat elände med stor sannolikhet skulle skriva under på. Kanske också vi andra. Men det är lätt att ta livet för givet och att bara låta vardagen rulla på.

Ett tips var att skapa en Bucket List. Alltså en lista över saker man vill göra innan den stora slutliga resan påbörjas. Jag har roat mig med att tänka på vad jag skulle ha på min lista och kommer inte fram till så mycket, men 5 saker finns det i alla fall för närvarande på min lista.

1. Skaffa en egen familj.
2. Skaffa en trädgård.
3. Tågluffa i Europa.
4. Flyga luftballong.
5. Jobba som specialist.

Så får vi se om något av detta blir av. Kanske kommer jag på andra saker efter hand. Då får jag fylla på listan.

5 kommentarer:

  1. Ooh… bucket list är spännande. Jag tror inte att jag har någon ordning på min, och om jag tänker längre kanske den ser annorlunda ut, men spontant så finns de här sakerna på den:
    - Besöka alla länder i Europa
    - Besöka alla världsdelar (utom Antarktis)
    - Gifta mig
    - Bo i hus
    - Hoppa fallskärm
    - Bli utvald till att vara med i något stort internationellt scrap-märkes designteam
    - Författa något slags pedagogisk material och få det utgivet på förlag

    Vad vill du jobba som specialist inom?

    SvaraRadera
  2. Dina är ju jättebra, speciellt om man är du, jag tror att du lätt kommer att kunna uppnå allt detta och mer därtill.

    Jag vill (som det ser ut idag) jobba som specialist med sjukpenning eller möjligen sjuk- och aktivitetsersättning. Dock finns det en stor osäkerhetsfaktor i just den punkten eftersom hela specialistsystemet håller på att ses över och kanske inte kommer att finnas i framtiden.

    SvaraRadera
  3. Dina är också jättebra, om man är du! :)
    Jag tror att du kommer att uppnå allt ditt också. Och att du kan bli specialist tvivlar jag inte en sekund på, oavsett hur systemet ser ut.

    Får jag ställa en kanske lite provocerande ordvalsfråga? Mest för att jag är nyfiken på hur du tänker kring det. Är en egen familj något man skaffar sig eller något man får?

    Och om jag köper ett hus innan du har en trädgård kan du få ta hand om min trädgård - för jag vill helst ha en sån som tar hand om sig själv…

    SvaraRadera
  4. Jag håller med om ordvalet, jag satt och funderade på det länge innan jag valde skaffar. Anledningen att det föll på det är att jag tror att jag behöver välja ett aktivt ordval, att få skulle innebära att jag inte kan göra något alls åt saken, men att skaffa innebär att jag kanske behöver leta efter en man aktivt. Att inte vänta på att han ska hitta mig. Sen barnaavlandet är på sätt och vis också ett aktivt val, även om det också är en enorm gåva. Därav skaffandet. Lite kul att du reagerade på precis samma ord som jag själv satt och grunnade över!

    SvaraRadera
  5. Och kul att du förklarade det på samma vis som jag för mig själv trodde att du kanske tänkt! :)

    SvaraRadera